022 628 888
022 260 887
079 406 290
079 118 817
 

CITY BREAK- SALONIC

CITY BREAK LA SALONIC – petrece timpul frumos si cu folos!!!
PLECARE FIECARE SIMBATA
PRET - de la 135 euro / pers.

TUR DIN CHISINĂU - SIMBATA ora 07:00 - str. ISMAIL 46
RETUR DIN SALONIC - MARTI ora 14:00 - str. LANGADA 15


Costul turului include:
- transport confortabil Chisinau - Salonic - Chisinau
- cazare in hotel 2 nopti / 3 zile
- masa conform hotelului - mic dejun
- asigurare medicala


SALONIC - ORASUL DIN LEAGANUL CIVILIZATIEI ELENE. 
Salonic e un spatiu citadin ce inglobeaza vechiul si noul, arhaicul si modernitatea, fara a-i fi stirbite maretia si autenticitatea. E locul in care acordurile de chitara din plina noapte ale tinerilor neobositi se ingina mai apoi cu rasaritul spectaculos, lasind loc doar pentru scurt timp vazduhului sa se pregateasca pentru o noua zi.
 

 Care sunt acele obiective pe care daca nu le vizitezi te vei intoarce acasa fara sa “simti” spiritul grecesc din Salonic?

1. TURNUL ALB

Ce e Pisa pentru Roma este Turnul Alb (in greaca Lefkos Pyrgos) pentru Salonic. Turnul, cu o inaltime de 30 de metri, a fost in trecut parte din zidul orasului, apoi a devenit o inchisoare turceasca si a fost chiar si un loc de executii, tocmai din aceasta cauza este cunoscut si sub numele de Bloody Tower.
Se spune ca daca ai fost la Salonic si nu ai măcar o fotografie din Turnul Alb, vacanta ta nu a existat, asa ca luati aminte ca trebuie sa veniti acasa cu multe poze frumoase.

2. PIATA LUI ARISTOTEL

Inima orasului este chiar piata numita dupa celebrul filosof grec. Cu o arhitectura superba si deschidere la golful Termaikos, in Piata lui Aristotel se aduna toti localnicii, fie ei tineri sau batrini, oameni de afaceri sau turisti, nu pentru a vorbi despre filosofie, ci mai degraba pentru cea mai buna cafea greceasca sau doar pentru a sta si a admire imprejurimile. 

3. ARCADA TRIUMFALA A LUI GALERIUS

Arcada Triumfala a lui Galerius se afla linga Biserica Sf. Gheorghe si este o cladire construita la inceputul secolului al IV-lea, cladire ce, pe parcursul anilor, a fost transformata in biserica creştina. Cum a fost construita Arcada? În amintirea victoriile militare din provinciile rasaritene ale Imperiului Roman.

4. CASA LUI ATATURK

Casa lui Atatürk este casa unde in anul 1881 s-a nascut Mustafa Kemal (Atatürk), creatorul statului turc modern si primul presedinte al Turciei.

5. MUZEUL EVREESC 

Muzeul Evreiesc aduce aminte grecilor care acum locuiesc în Salonic despre evreii care au stat odata pe acele meleaguri, perioada in care Salonic era cunoscut dupa numele “Mama lui Israel”. Despre povestea evreilor aflayi totul la primul etaj al muzeului, in timp ce la parter exponatele “vorbesc” despre comunitatile evreiesti din Salonic.

6. BISERICA SF. GHEORGHE - ROTUNDA

Localnicii spun ca biserica cilindrica a fost construita chiar de Galerius pentru a-si arata bogatia, iar altii cred ca biserica a fost de fapt ridicata pentru a servi drept templu pentru Zeus.

7. MUZEUL ARHEOLOGIC

In Muzeul Arheologic sunt expuse mai multe descoperiri din perioada preistorica, deci daca vreti sa vedeti lucruri care dateaza dintre cele mai vechi timpuri macedonene si elenistice trebuie sa faceti o vizita la acest muzeu.

8. BISERICA PANAGIA  CHALKEON

Biserica este toata construita din caramida, de aceea se mai numeste “Biserica Rosie”. Aici veti vedea fresce, precum Inaltarea lui Hristos, Cina cea de Taina (la altar), Nasterea Domnului, Adorarea Magilor sau Adormirea Maicii Domnului.

9. BISERICA AYIOS SOFIA

Construita dupa modelul unei biserici din Istanbul, Sfinta Sofia a fost catedrala din Salonic, iar in interior gasiti mozaicuri si fresce care dateaza tocmai din era Bizantina.

10. BISERICA SF. DIMITRIOS

In anul 1980 moastele sfintului au fost luate din Italia si depuse intr-o racla de argint din interiorul bisericii, racla ce este depozitata intr-o cripta subterana si care este deschisa publicului.