022 62 88 88
079 406 291
079 406 292
079 406 297
 

LEGENDELE OLIMPULUI

TUR EXCURSIONAL - LEGENDELE OLIMPULUI !!!
Descoperiți Enigmele GRECIEI Antice!!!

Plecare: fiecare sîmbătă din 19.05.2018 – 30.09.2018
7 zile EXCURSIONALE: (Chișinău - Halkidiki - Thessaloniki - Vergina - Kastoria - Meteora - Delphi - Argolida - Atena - Halkidiki - Chișinău).
Pe tot parcursul excursiei vă va insoți un ghid profesionist.

Programul Turului:
1-a zi - Ora 07:00 - Plecare din Chisinau.

2-a zi - Sosire pe peninsula Halkidiki. Cazare la hotel. Odihna pe malul marii Egee.

3-a zi - Mic dejun.
Pornire de la hotel. Tur excursional al orasului Thessaloniki – capitala Greciei de Nord, fondata de catre regele macedonian Kassandr, in anul 315 Î.C. Este orasul care mai poarta numele de Poarta de Aur a Crestinitatii, orasul in care a tinut predici sf. Pavel. Acest oras se bazeaza pe trei perioade istorice: elenistica, romana si bizantina. In timpul turului veti vizita Arca de Triumf, turnul rotund – Rotonda, Biserica Sf. Dimitrie – patronul ceresc al Salonicului, Turnul Alb – simbolul orasului, monumentul lui Alexandru Macedon, si cetatea. Veti ajunge in centrul orasului antic – Agora, unde inainte era piata principala a orasului. In incheierea vizitei noastre vom merge pentru vederea panoramica a orasului Salonik.
Dupa aceasta, urmeaza transferul spre prima capitala a regatului macedonian – Eges (Vergina), vizitarea unui muzeu unic, care prezinta exponate valoroase ale dinastiei regale macedoniene, inclusiv mormintul cu ramasitele lui Filip al II-lea, tatal lui Alexandru cel Mare.
Transfer spre orasul Kastoria.
Cazare la hotel.
Cina in taverna traditionala greceasa (inclusa in pret).

4-a zi - Mic dejun.
Vizita la Biserica Panagia Mavriotissa din sec. al XI-lea, situată pe malul lacului montan – Orestiada. Vom merge la una dintre renumitele fabrici de blanuri din Kastoria, unde ne vom familiariza cu tehnologiile de croitorie ale produselor din blana.
Transfer spre Kalambaka - oras situat la marginea de vest a cimpiei Thessalia. Ulterior, vom ajunge la Sfintele Manastiri Meteora (plutitoare in nori) – cu acces la doua dintre manastirile functionale. Meteora este considerat unul dintre punctele turistice cele mai pitoresti din tezaurul natural si istoric al Greciei. Vom vizita atelierul de pictura a icoanelor și vom avea posbilitatea de a procura suvenire bizantine.
Cazare la hotel.

5-a zi - Mic dejun. Transfer spre Delphi – Muntele Parnassus.
Delphi – faimosul templu al lui Apollo, este unul dintre cele mai frumoase locuri ale Greciei. Vom vizita Templul lui Apollo cu celebrul oracol din Delphi – un prezicator al sortii, unul dintre cele mai mistice locuri ale Greciei, de asemenea vom vizita Sanctuarul lui Apollo, Trezoreria Atenienilor, teatrul antic si stadionul. In acest loc enigmaticul Oracol Pythia a prezis soarta zeului Apollo. Regiunea Delphi se mai slaveste prin celebrul Izvor Castalian. Potrivit legendei, apa are proprietati de intinerire. Vom mai vizita complexul arheologic Delphi, Muzeul Arheologic, unde se afla celebra statuie Charioteer (persoana care conducea carul si participa la curse) (статуя Возничего), confectionata din bronz cu inaltimea de 1.80m.
Transfer spre orasul Loutraki, cunoscut in toata lumea prin statiunile sale balneo - termale. Odihna pe malul Golfului Corinth, construit artificial în anii 1881 - 1893, cu lungimea de 6,3 km, care leaga Golful Corinth, din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee.
Cazare la hotel.

6-a zi - Mic dejun. Transfer spre Argolida.
Legendara Argolida reprezinta cel mai vechi centru al civilizatiei din Grecia si toata Europa, atrage persoanele pasionate de mitologie, arheologie si istorie a culturii Miceniene. Capitala, orasul Micene, unul dintre cele mai importante centre ale civilizatiei grecesti, care domina marea parte din Grecia de sud. 
Vom vizita ruinele Micenului antic. Ne vom opri la faimosul Canal Corinth. 
Transfer spre Atena – capitala Greciei. Cazare la hotel. 
Seara vom efectua turul centrului istoric al orașului Atena. Vizitam metropolitana recent construita, Piata Syntagma, cladirea Parlamentului, vom urmari schimbul de tur al garzii de onoare. 
Vom savura ambianta Gradinei Nationale cunoscuta si sub numele de Gradina Regala, o oaza de liniste in centrul Atenei. La indemnul Reginei Amalia si a Regelui Otton, in 1838, a fost inceputa constructia gradinii, care a fost finalizata in anul 1840. Pentru aceasta, gradinarul, de origine germana Schmidt, a importat peste 500 de specii de plante si mai multe varietati de animale. 
Vom vizita Sanctuarul lui Zeus, cel mai mare templu al Greciei, astazi aflat în ruine, dedicat lui Zeus - regele Olympului, amplasat pe bulevardul Amalias. 
Vom urca pe AREOPAG - un deal cu inaltimea de 115 metri, situat nu departe de ACROPOL, locul de intrunire al Consiliului Areopagului, ca prima curte suprema si for legislativ al Atenei. Potrivit mitologiei grecesti, Ares (zeul razboiului) a fost condamnat aici de catre zei pentru ca l-a ucis pe Alirrothios, fiul lui Poseidon. 
De aici, se deschid impresionantele vederi ale Atenei de noapte. Apoi ne vom plimba pe strazile cartierului Plaka, denumit de literatura greaca ,,Cartierul Zeilor”, unul dintre cele mai vechi si atractive cartiere ale Atenei. Totodată, vom trai din ospitalitatea tavernelor si sunetul muzicii nationale la poalele maretului ACROPOL. 
Revenire la hotel.

7-a zi - Mic dejun. 
Ziua va incepe cu turul Atenei, cu o vizită la faimosul ACROPOL, a carui simetrie si armonie a coloanelor albe ale Parthenonului pot fi zarite din orice punct al orasului. 
Pe final, vom vizita muzeul Acropole din Atena, ce prezinta obiectele descoperite îi urma sapaturilor arheologice in aceasta zona. Fondat in 2003 si deschis pentru accesul publicului în 2009, cu o suprafata de 25 000 m2, cu aproximativ 4000 de exponate. 
Transfer spre peninsula Halkidiki. Pe drum ne vom opri in Termopile, la obeliscul celor 300 de Spartani si al Regelui Leonidas. 
Transfer pe peninsula Halkidiki.
Cazare la hotel.

NOTĂ:
Turul «Legendele Olimpului + odihna (ziua a 8-a)» prevede cazare cu plata aditionala, pe peninsula Halkidiki (regiunile Haniotis, Kriopigi, Possidi, Pefkohori). 
De asemenea, transferul catre hotelul solicitat este cu plata aditionala - 10 eur/pers. 
Copiii pina la 12 ani - gratis.

8-a zi - Mic dejun. Zi libera. Odihna pe malul marii Egee.

9-a zi - Mic dejun. Plecare spre Chisinau.

10-a zi - Sosire în Chisinau.

TUR EXCURSIONAL - LEGENDELE OLIMPULUI
IN CAMERA DBL 3 BB 289 € / PERSOANA
IN CAMERA TRPL 3 BB 279 € / PERSOANA
IN CAMERA SNGL 3 BB 364 € / PERSOANA
COPIII DE LA 2 PINA LA 12 ANI 3 BB 214 € / PERSOANA
ADITIONAL PENTRU HB 3 HB   80 € / PERSOANA

 
Pretul include:
- transferuri conform programului;
- cazare în hotel de categorie 3*;
- ghid excursional pe durata turului;
- alimentare conform programului (mic dejun);
- cină în stil tradițional într-o tavernă grecească (1 seară);
- transport Chișinău – Сhalkidiki – Chișinău (autocar).


Adițional se achită:
- viza – în caz de necesitate;
- asigurarea medicală;
- biletele de intrare la muzee;
- băuturile în timpul cinei.
 
IMPORTANT:
- locurile din autocar sunt repartizate după principiul “primul sosit – primul deservit”;
- ocuparea locurilor în autocar se face conform biletelor de îmbarcare;
- agenția își rezervă dreptul de a modifica nesubstanțial programul sau excursiile din tur;
- turistul poartă răspundere financiară pentru deteriorarea obiectelor din hotel sau autocar;
- în autocar nu se oferă băuturi fierbinți;
- pe durata întregului transfer se vor efectua staționări la fiecare 3 – 3.5 ore, în timpul cărora veți putea procura băuturi fierbinți, gustări etc.